Descoperă noile șampoane Cosmetic Plant

Atunci când vine vorba de îngrijirea părului și alegerea celor mai potrivite produse pentru acesta, este important să avem în considerare mai mulți factori decât cei pe care îi vedem în primă fază.

Factori precum: dacă avem păr scurt sau păr lung, dacă îl preferăm ondulat sau drept, dacă vrem să îl păstrăm natural sau dacă folosim lunar o vopsea de păr pentru a-i schimba sau menține culoarea - sunt caracteristici de bază, pe care vrem să le menținem sau schimbăm, după caz.

La acestea se mai pot adăuga alte aspecte ce țin de aspectul și sănătatea scalpului și a părului care ne deranjează, precum mătreața sau vârfurile despicate, îngrășarea scalpului și implicit a părului, lipsa volumului, electrizarea sau căderea părului, șamd.

Creșterea și aspectul părului sunt influențate de diverși factori intrinseci și extrinseci (hormonali, nutriționali, anotimpuri, poluare, etc). Orice dezechilibru duce la alterarea calității părului, acesta devine lipsit de strălucire, aspru, poros, casant, firul de păr este mai puțin ancorat și rezistent.

Odată ce ne putem identifica necesitățile părului în cât mai multe detalii, ne putem orienta înspre diverse produse bogate în ingrediente naturale, care pot să acopere aceste nevoi, rezultând într-un păr sănătos și strălucitor.

Ingrijire par

 

De-a lungul timpului s-au folosit foarte multe remedii naturale menite să combată diferite afecțiuni sau ca și tratament pentru păr ars sau degradat datorită utilizării excesive a plăcii sau ondulatorului de păr, schimbărilor climatice, expunerii la soare, decolorărilor repetate, prafului sau factorilor poluanți prezenți în atmosferă, etc. 

Cu toții am învățat la un moment dat să fim mici alchimiști și ne-am făcut tot felul de tincturi, loțiuni și măști pentru păr și tratamente naturiste aplicate acasă. Astfel ne-am hidratat părul cu miere și ulei de măsline, ne-am făcut o mască pentru păr hrănitoare cu ou sau am folosit ceaiul de urzică pentru tratamente antimătreață, pentru volum și împotriva căderii părului. 

Exemplele sunt multiple, iar noi ne-am inspirat din cele care și-au dovedit cel mai bine eficiența, am selectat cele mai sigure ingrediente și le-am formulat în noile șampoane naturale, lipsite de parabeni, parafine și coloranți, extinzând astfel gama de îngrijire a părului Cosmetic Plant.

 

Așadar, 4 șampoane noi în ambalaje avantajoase de 400 ml vor completa sortimentația de produse pentru păr, și anume:

 

 

sampon pentru volum

 

 

1.       Șampon pentru volum cu extract de citrice, kiwi și măr

Potrivit părului normal, uscat sau deteriorat, șamponul îndepărtează impuritățile și redă volumul natural, fără să îngrașe scalpul. Amestecul unic de vitamine provenite din extractele de portocală, grapefruit, măr și kiwi contribuie la purificarea și regenerarea părului, în timp ce proteinele din migdale fortifică firul deteriorat. Rezultatul este un păr sănătos și strălucitor, cu mai mult volum și ușor de coafat.

Folosit cu regularitate, este un tratament eficient pentru păr subțire și moale, protejându-l în același timp de efectele poluării prin neutralizarea reziduurilor alcaline. Studiile de eficiență efectuate de către producătorul ingredientului activ, realizat pe 10 voluntari cu păr degradat (aplicare 1 minut de 3 ori/saptamana timp de 21 zile) au demonstrat că după folosire acesta are mai mult volum, vitalitate, strălucire, este mai ușor de descurcat și electrizarea a fost semnificativ redusă.

sampon pentru par gras

 

 

 

2.       Șampon pentru păr gras cu mentol și ulei esențial de mentă

Destinat curățării eficiente a părului gras și eliminării excesului de sebum, șamponul conține principii active cu efect seboreglator, antiseptic și antimătreață. Este echilibrat astfel încât să îndepărteze impuritățile și să reducă electrizarea părului, fără a degresa excesiv pielea.

Mentolul din compoziția sa cu proprietăți antibacteriene răcorește scalpul, în timp ce uleiul esențial de mentă stimulează circulația sangvină. Conținutul de sulf, substanță cu eficiență maximă în tratarea mătreții, are efect antiseptic și reglează secreția de sebum. Extractul de urzică, pe lângă efectul de combatere a mătreții, prin conținutul bogat de provitamina A și vitaminele C, K, B12, clorofilă, mucilagii, acizi (cafeic, p-cumaric, ferulic) și flavonoide, are proprietăți cicatrizante, de stimulare a refacerii țesuturilor, de îngrijire și tonifiere a pielii. 

sampon reparator 5 in 1

 

 

 

3.       Șampon reparator 5 în 1 cu ceai verde și betaină

Principalele beneficii în utilizarea șamponului sunt repararea și fortifierea firului de păr. Betaina 100% naturală, extrasă din trestie de zahăr, protejează celulele de radiațiile UV, de stresul oxidativ sau cel datorat fluctuațiilor de temperatură care duc la deshidratare. Totodată, aceasta creează o barieră protectoare pentru a reface și menține hidratarea pielii și a părului, contribuie la îmbunătățirea descurcării, acesta fiind mai puternic și mai rezistent la rupere.

Ceaiul verde are proprietăți antioxidante, cafeina conținută activând microcirculația la nivelul scalpului și facilitând detoxifierea acestuia.

Testele efectuate de producătorii ingredientelor active demonstrează reducerea numărului vârfurilor despicate și a firelor de păr rupte, reducerea efectului de electrizare, cât și hidratarea și hrănirea părului uscat, degradat.

sampon antimatreata

 

 

 

4.       Șampon antimătreață cu cimbrișor și sulf

Mătreața se formează la suprafața pielii capului și se manifestă sub două forme: forma grasă, datorată unei secreții excesive a glandelor sebacee și forma uscată, unde descuamarea este consecința uscării excesive a scalpului.

Șamponul a fost creat pentru a combate cu eficiență mătreața și a calma scalpul, lăsând părul mătăsos și ușor de pieptănat. Complexul vegetal de cimbrișor și urzică împiedică în mod natural formarea mătreții, fără să agreseze părul și scalpul, având un efect calmant asupra lor.

Sulful din componența sa, pe lângă proprietățile antimătreață, are efect keratolitic, vasoconstrictor, antiseptic și antiparazitar și reglează secreția de sebum. 

 

 

 

 

sampoane cosmetic plant

Se recomandă utilizarea șampoanelor de 2/3 ori pe săptămână, aplicate pe părul ud, iar cu spuma formată să se maseze ușor pielea capului. Se lasă să acţioneze 2-3 minute, apoi se clăteşte. Se reaplică dacă este necesar.

După necesitate, se completează cu un plus de hidratare și hrănire folosind Balsamul de Păr Fortifiant cu nuc și vitamina B6. Pentru părul cu tendință de cădere, șampoanele pot fi suplimentate de Loțiunea tonifiantă contra căderii părului cu ardei iute și/sau Loțiunea STOP! căderii părului cu trifoi roșu.

În situații de cădere excesivă, recomandăm Șamponul STOP! căderii părului cu trifoi roșu și pantenol, care pe lângă faptul că oprește căderea, acesta are efect de stimulare a creșterii părului, rezultând în timp în îndesirea părului.

Gama de produse pentru îngrijirea părului Cosmetic Plant mai conține:

Şampon fortifiant cu nuc şi urzică pentru volum și vitalitate

Şampon antimătreaţă cu sulf şi urzică

Șampon regenerant cu ulei de argan bio

Şampon cafein-activ cu cafeină şi cafea verde

Șampon seboreglator cu salcie albă & complex de vitamine B