Despre Aloe Vera și beneficiile sale

Menționată pentru prima dată acum mai bine de 6000 de ani, în Egiptul antic, Aloe Vera a devenit astăzi una dintre cele mai importante plante, datorită nenumăratelor beneficii oferite în multiple domenii, de la medicină, la cosmetică. Pentru COSMETIC PLANT, aloe vera reprezintă un ingredient esențial, care asigură calitatea produselor și, prin urmare, satisfacția clientelor noastre.

Beneficiile oferite de Aloe Vera au devenit astăzi aproape legendare. Multe legende spun că Alexandru cel Mare s-a folosit de această plantă pentru a-și vindeca soldații, în campania sa de cucerire a lumii. Alte legende spun că Cleopatra, faimoasa regină a Egiptului, cunoscută pentru frumusețea ei, folosea sucul de Aloe Vera în fiecare zi, pentru a-și curăța fața. Date fiind toate acestea povești, nu este de mirare că această specie de plante suculente a ajuns să fie considerată drept secretul frumuseții, al sănătății și al nemuririi.

Însă proprietățile plantei nu sunt legende, ci sunt cât se poate de reale. Bogată în alantoină, vitamine, polizaharide și compuși fenolici, Aloe Vera are asupra corpului uman efecte antiinflamatoare, antimicrobiene, de emoliere, calmare și hidratare, întărind sistemul imunitar, calmând iritațiile și ajutând procesul de refacere.

Ce este Aloe Vera?

O plantă originară din nordul Africii, Aloe Vera poate fi găsită astăzi peste tot. Aceasta poate crește fără probleme chiar și în ghiveci, în interiorul caselor sau apartamentelor, fiind folosită și cu rol decorativ. Cu o înălțime redusă, până la cel mult 60-100 cm, Aloe Vera este ușor de recunoscut, datorită frunzelor sale cărnoase, prevăzute cu mici țepi.

Textura sa o face ideală pentru zonele unde accesul la apă este restricționat. De asemenea, Aloe Vera are o rădăcină arborescentă, ideală pentru a aduna necesarul de minerale și apă din sol. Florile sale apar în timpul verii. Pot atinge o înălțime de 90 cm.

Secretul din spatele succesului plantei Aloe Vera

De ce este Aloe Vera o plantă atât de folositoare? Răspunsul a fost oferit de oamenii de știință. În compoziția chimică a frunzei de Aloe Vera se regăsesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului și 7 din cei 8 aminoacizi esențiali: valină, leucină, izoleucină, fenilalanină, metionină, lisină și threonină. Aceștia asigură dezvoltarea și refacerea masei musculare.

De asemenea, Aloe Vera conține vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C și E, precum și fier, calciu, magneziu, cupru, crom, iod, seleniu, mangan, zinc. Toate sunt esențiale pentru o alimentație sănătoasă, care să ajute la dezvoltarea organismului și protejarea sănătății.

Și asta nu e tot. Frunzele plantei Aloe Vera conțin și steroli (colesterină, sitosterol, campesterol, lupeol), hormoni (auxine și gibereline ), lignină și saponine. Acestea îmbunătățesc proprietățile plantei, asigurând efectul antibiotic, cel analgezic, cel antiviral și cel antiinflamator. Nu e astfel de mirare că această plantă miraculoasă poate ameliora sau chiar vindeca atât de multe boli.

Aloe Vera și COSMETIC PLANT

Pentru COSMETIC PLANT, Aloe Vera este un ingredient esențial. Aceasta se regăsește în foarte multe din produsele noastre, sub formă de extract sau gel, efectele sale terapeutice, antiinflamatoare, antimicrobiene, de emoliere, calmare sau hidratare, făcând-o perfectă pentru industria cosmeticelor și pentru acele femei preocupate de îngrijirea pielii și a corpului.

Apăsați aici pentru a afla mai multe despre produsele COSMETIC PLANT bazate pe Aloe Vera.