Probabil știi deja că Vitamina C este un ingredient esențial pentru organism și are un rol crucial inclusiv în ce privește sănătatea și frumusețea pielii tale atât ca antioxidant cât și ca stimulent al producției de colagen.

Este clar că a devenit unul dintre starurile ingredientelor cosmetice din ultima vreme, tot mai mulți producători promovând produse cosmetice pe bază de Vitamina C.

Nu toate formele de Vitamina C au fost create egale

La o analiză mai amănunțită, majoritatea producătorilor folosesc în produsele lor forma clasică, nestabilizată a Vitaminei C – acidul ascorbic.

Despre Vitamina C pentru ten, dincolo de marketing

Acidul ascorbic reprezintă o formă relativ instabilă a Vitaminei C și pătrunde greu în straturile profunde ale pielii, așadar nu poate oferi cu adevărat beneficiile promovate în campaniile de marketing.

În mai multe detalii: Așa cum apa și uleiul se amestecă greu, tot așa pătrunderea Vitaminei C clasice prin stratul lipidic (gras/uleios) este îngreunată din cauza faptului că acidul ascorbic este solubil în apă.

Însă pentru a preveni degradarea colagenului și a elastinei, care se datorează radiațiilor UV, și pentru a stimula într-adevăr producția de colagen – beneficiile promovate în reclamele majorității produselor pe bază de Vitamina C din piață –, Vitamina C trebuie să pătrundă până în dermă (un strat mai adânc al pielii), lucru care se întâmplă într-o măsură mult prea mică atunci când este folosită forma clasică nestabilizată a acestei vitamine.

Astfel, acidul ascorbic rămâne în general la suprafața pielii și poate acționa doar pe termen scurt ca antioxidant (fotoprotector), fără a avea alte roluri. Dar și aici își pierde repede eficiența deoarece nu este stabil la lumină, aer sau oxidare.

“Bine, dar există și forme stabilizate de acid ascorbic”

Într-adevăr, există și forme stabilizate de acid ascorbic ca și ingredient activ. Stabilizarea acidului ascorbic clasic în formula finală a unui produs, presupune menținerea formulei la un pH acid, ceea în general crește riscul iritațiilor prin utilizare îndelungată.

Ținând cont de efectele limitate ale formei clasice, în 2018 am lansat o colecție de produse pentru îngrijirea tenului pe bază de Vitamina C Tetra, pentru a oferi formule cu beneficii net superioare. Fiind mult mai stabilă, Vitamina C Tetra își menține proprietățile timp îndelungat, oferind pielii multiple beneficii.

Produsele din această gamă au un efect antioxidant și energizant, hidratează și hrănesc pielea, o regenerează în profunzime și o protejează de efectele radiațiilor UV

  • Dacă te preocupă efectul de revigorare îți recomandăm Fiolele Skin Boost cu Vitamina C Tetra, Datorită puterii mari de absorbție a Vitaminei C Tetra acestea oferă pielii regenerare și protecție antioxidantă pentru o perioadă îndelungată.
  • Dacă estomparea ridurilor este preocuparea ta, îți recomandăm serurile antirid forte și antirid concentrat uleios dar și cremele antirid 30+/40+/50+ Vitamin C Plus.

  • Serul antirid concentrat uleios Vitamin C Plus, care are cea mai mare concentrație de Vitamina C Tetra sigură pentru ten, de 7%, este un tratament intensiv pentru noapte care contribuie la regenerarea tenului, îi intensifică luminozitatea, reduce petele pigmentare și îi uniformizează nuanța.