Ce este Vitamina C Tetra și ce beneficii are pentru ten

Ce știm despre Vitamina C?

Există foarte multe ingrediente care și-au demonstrat eficiența de-a lungul timpului în menținerea sănătății și tinereții pielii. Unul dintre ele este Vitamina C, care este printre cei mai puternici antioxidanți cunoscuți, cu nenumărate beneficii pentru organism și piele.

Acidul ascorbic (vitamina C) este un nutrient esențial pentru om, dar organismul uman nu îl poate sintetiza deoarece nu există o enzimă care să facă acest lucru. Așadar, vitamina C trebuie procurată din hrană și/sau aplicată pe piele. Însă găsirea unei formule cosmetice potrivite prin care proprietățile sale să fie menținute la potențialul maxim, este puțin mai dificilă.

Asta pentru că Vitamina C este o vitamină instabilă care se degradează rapid prin oxidare (aproximativ 50% din ea se distruge după 30 de minute), iar stabilizarea ei este esențială pentru menținerea proprietăților sale pe termen îndelungat. Acest lucru se poate face și prin menținerea formulei cosmetice la un pH acid, dar poate duce la o posibilă iritare a pielii prin utilizare îndelungată.

Totodată, datorită faptului că Vitamina C clasică este solubilă în apă, aceasta nu are capacitatea de a pătrunde în dermă, astfel că rămâne la suprafața pielii și acționează doar ca și antioxidant (fotoprotector). Din păcate, își pierde foarte repede eficiența deoarece nu este stabilă la lumină, aer sau oxidare. Pe lângă asta, un element care nu trebuie ignorat este faptul că stratul lipidic al pielii este mult mai receptiv la substanțe solubile în grăsimi, decât la cele solubile în apă.

Vitamina C - citrice

Ce este Vitamina C Tetra și cum funcționează?

Vitamina C Tetra, o formă inovativă liposolubilă a vitaminei C clasice,  cu o rată de pătrundere în țesut de 3 ori mai mare, mult mai stabilă la oxidare, lumină puternică și temperatură înaltă. Aceasta își menține proprietățile timp îndelungat și nu irită, convertindu-se în vitamina C în totalitate, odată pătrunsă în piele.

Vitamina C Tetra este capabilă să contracareze efectele radicalilor liberi pentru mai mult timp (până la 40 de ore de activitate), reduce ridurile, îmbunătățește textura și luminozitatea pielii, stimulează activitatea celulară și producerea de colagen cu 50% (față de 25% în cazul vitaminei C clasice).  Astfel, tenul va fi vizibil mai luminos, catifelat și ferm, iar efectul antirid va contribui la reducerea volulmului și adâncimii ridurilor.

Pe lângă asta, contribuie la o mai bună hidratare, uniformizează nuanța tenului și structura pielii, reduce petele pigmentare deja existente, inhibă producerea de melanină cu până la 80% și susține procesul de refacere a leziunilor.

Vitamina C Tetra este alegerea perfectă pentru un ten care se confruntă cu petele închise la culoare – fie că sunt cauzate de expunerea excesivă la soare sau solar, îmbătrânire sau postnatale.  Efectul său antiinflamator este benefic în cazul persoanelor care se confruntă cu acneea sau rozaceea, reducând vizibil inflamațiile și urmele lăsate de acestea. 

Beneficii Vitamina C Tetra

Cui se potrivesc produsele cu Vitamina C Tetra?

Este unul dintre puținele ingredientele potrivite tuturor tipurilor de ten. Produsele cu Vitamina C Tetra pot fi incluse în rutina de îngrijire zilnică încă de la vârsta de 20 de ani. Pe măsură ce se înaintează în vârstă și nevoile tenului devin mai complexe, compoziția produselor va deveni mai bogată în ingrediente care să răspundă acestor nevoi.

categorii varsta vitamin c plus

Gama Vitamin C Plus a fost concepută pentru a acoperi necesarul specific fiecărei categorii de vârstă, oferind tenului hidratarea, luminozitatea și elasticitatea de care are nevoie pentru un aspect și un feeling sănătos și plăcut. Conținutul de ingrediente naturale de până la 94% contribuie la uniformizarea tenului, netezirea aspectului pielii și reducerea petelor pigmentare datorate vârstei sau expunerii la radiațiile UV. În funcție de categoria de vârstă, acestea pot fi folosite astfel:

20-30 de ani: curățare, hidratare și protecție

- încep procesele de îmbătrânire ale pielii

- se formează primele linii fine

- expunerea excesivă la soare/solar conduce la o acumulare anormală de fibre elastice, cauzând riduri permanente

- tenul poate prezenta pete închise datorate acneei

Produse din gama Vitamin C Plus recomandate între 20-30 de ani:

Apa Micelară

Ser antirid forte cu textură de gel – de la apariția primelor linii fine

Ser antirid concentrat uleios – după necesități

 

30-40 de ani: curățare, hidratare, tonifiere și protecție

- pielea își pierde hidratarea și finețea

- apar ridurile de expresie

- procesul de regenerare celulară încetinește

- tenul își pierde din luminozitate

Produse din gama Vitamin C Plus recomandate între 30-40 de ani:

Apa Micelară

Ser antirid forte cu textură de gel

Ser antirid concentrat uleios

Cremă antirid hidratantă 30+

 

40-50 de ani: curățare, hidratare, tonifiere, creștere fermitate și elasticitate, protecție

- pielea își pierde hidratarea, finețea, fermitatea și elasticitatea

- ridurile se accentuează

- producția de colagen și elastină scade

- tenul îți pierde luminozitatea

Produse din gama Vitamin C Plus recomandate între 40-50 de ani:

Apa Micelară

Ser antirid forte cu textură de gel

Ser antirid concentrat uleios

Cremă antirid pentru fermitate 40+

 

50+ ani: curățare, hidratare, tonifiere, creștere fermitate și elasticitate, revitalizare, regenerare, protecție

- pielea își pierde hidratarea, finețea, fermitatea, elasticitatea și capacitatea de regenerare

- ridurile se adâncesc și se înmulțesc

- începe procesul de îmbătrânire hormonală

- pielea devine obosită, uscată, sensibilă, ridată, pătată

Produse din gama Vitamin C Plus recomandate de la 50 de ani:

Apa Micelară

Ser antirid forte cu textură de gel

Ser antirid concentrat uleios

Cremă antirid pentru fermitate 50+

Gama Vitamin C Plus

Produsele din gama Vitamin C Plus pot fi găsite în magazinele Auchan, Cora, Carrefour, dm, magazine naturiste, farmacii independente și online pe www.cosmeticplant.ro

Din vânzarea fiecărui produs din această gamă, 1 leu este donat Fundației Renașterea pentru susținerea acțiunilor de combatere a cancerului de sân pe care le desfășoară. 

Campanie Fundatia Renasterea si Cosmetic Plant