[Video inclus] Ghidul suprem al acidului hialuronic.

Despre Acidul Hialuronic

Credem că nu greșim dacă spunem că ‘toată lumea’ știe despre acidul hialuronic. Este probabil cel mai popular ingredient cosmetic. În schimb, puțină lume știe că nu toate formele de acid hialuronic sunt create egale. Nu toate joacă același rol, nu toate au aceeași eficiență și nu toate au același preț.

Bineînțeles că prețul unui produs cu acid hialuronic este puternic influențat și de alte elemente gen brand, ambalaj sau celelalte ingrediente din formula de la baza produsului. Dar și formele de acid hialuronic pot avea o contribuție importantă. Așadar, rolul acestui articol este ca, dincolo de niște informații cheie din istoricul și beneficiile acidului hialuronic, să te ajute să înțelegi mai în detaliu formele acestuia și impactul lor în eficiența produselor care le conțin.

Să-nțelegem mai întâi niște elemente cheie despre acidul hialuronic

Dacă ar fi să ne luăm strict după denumire, am putea crede că este un acid, cu efect de exfoliere. Acidul hialuronic este însă o polizaharidă produsă în mod natural de către organismul uman, care asigură hidratarea articulațiilor, a părului, ochilor și, în special, a pielii.

Funcțiile sale biologice includ legarea apei și lubrifierea părților mobile ale corpului, așa cum sunt articulațiile și mușchii. Acidul hialuronic înconjoară aproape fiecare celulă, conferind structură și suport organismului. Fără el am fi ca niște trilioane de celule fără formă și structură. Vizualizați? Imaginați-vă acidul hialuronic între celule așa cum este mortarul între cărămizi 😊.

Fiind una dintre cele mai higroscopice molecule cunoscute în natură, poate atrage o cantitate de apă de până la 1000 de ori greutatea sa.

Eficiența acidului hialuronic, o chestiune de masă moleculară

Masa aceasta moleculară se măsoară în kilodaltoni (kDa). În forma sa naturală, acidul hialuronic produs de corpul nostru are o masă moleculară mare - de până la 3000 de kilodaltoni (kDa).

Ce fac majoritatea produselor cu acid hialuronic? Caută să ne ofere un aport extern de acid hialuronic, tot cu o masă moleculară mare sau medie. Majoritatea produselor standard de profil conțin un acid hialuronic cu masă moleculară între 1000 și 1800 kDa. Ele vor asigura pielii o protecție și o hidratare pe moment, dar beneficiile acestor produse se vor opri aici din cauza faptului că masele moleculare mari și medii de acid hialuronic nu pot ajunge în straturile profunde ale pielii.

Pentru a ajunge în straturile profunde ale pielii, pentru a oferi acea hidratare din interior și acele efecte antirid și anti-age pe care ni le dorim, este nevoie de un acid hialuronic cu o masă moleculară mică, mult mai mică. Iar aici încep provocările pentru că, în general, obținerea maselor moleculare mici este mult mai grea și implicit mult mai costisitoare decât în cazul formelor standard.

Majoritatea produselor cosmetice cu acid hialuronic de pe piață conțin doar o singură formă / masă moleculară de acid hialuronic - în general una medie sau mare.

Tocmai de aceea, la COSMETIC PLANT în 2019, când cream familia de produse Fusion - axată pe ingrediente de ultimă generație, am ales acidul hialuronic 4D. Acesta combină în mod revoluționar patru mase moleculare, fiecare cu rolul său propriu.

  • Acidul hialuronic cu masă moleculară mare, de 1300-1500 kDa, aderă la stratul cornos, formând un film protector și dens pe suprafața pielii, astfel încât reduce pierderile de apă din interior, asigură hidratare 24 de ore și protecție anti-poluare.
  • Acidul hialuronic cu masă moleculară medie, mai mică de 100 kDa, acționează asupra epidermei, păstrând apa pe suprafața pielii, hrănind-o și hidratând-o.
  • Acidul hialuronic cu masă moleculară mai mică de 10 kDa pătrunde rapid în epidermă și dermă, restabilind echilibrul hidric al pielii și asigurând hidratare instantă.
  • Acidul hialuronic cu masă moleculară foarte mică, între 3 și 10 kDa, pătrunde rapid în epidermă și dermă, hidratează în profunzime, regenerează pielea, umple ridurile din interior și reface elasticitatea pielii. 

Astfel, acidul hialuronic 4D oferă instant un nivel de hidratare net superior produselor tradiționale cu acid hialuronic, pe care îl menține mai mult timp.   

Dacă în 2019 eram primii care lansau produse cosmetice cu acid hialuronic 4D în România, în 2022 am marcat o nouă premieră pe piața autohtonă, prin lansarea pe piață a unui produs pe bază de acid hialuronic 5D - fiolele cu 6% acid hialuronic 5D.

Acesta din urmă aduce în plus încă un acid hialuronic cu masă moleculară mică, crescând capacitatea produselor în care este integrat de a hidrata pielea din interior și marcând un nou nivel în evoluția acidului hialuronic în ansamblul lor.  Fiolele cu 6% acid hialuronic 5D, Riboxyl® și extract de magnolie este unul dintre produsele COSMETIC PLANT premiate în 2022 cu medalia de aur la prestigiosul concurs dedicat calității produsului, World Quality Selections, organizat de Monde Selection, la Bruxelles, încă din 1961.   

Ne face plăcere să vă prezentăm un nou video, dedicat acidului hialuronic, video realizat împreună cu Angelica Nicoară, actriță la Teatrul Național din Cluj-Napoca, cea mai potrivită să dea glas beneficiilor produselor noastre, datorită autenticității ei.

Evident, nu am putea vorbi despre acidul hialuronic fără a face referire la 4D și 5D și la produsele COSMETIC PLANT din gama Fusion.


Angelica Nicoară ne-a împărtășit că produsul ei preferat din gama Fusion 4D sunt fiolele 4D, pe care le folosește de aproximativ o jumătate de an și nu vrea să se mai despartă de ele! Le ține într-un vas ceramic, în formă de inimă, la vedere, pentru ca îi dă o stare de bine și de liniște - de "biniște", cum îi place să spună - atunci când vede vasul plin. Ne-a mărturisit că fiolele 4D dau dependență, în sensul bun 😊! 

Și pentru că suntem la capitolul impresiilor Angelicăi Nicoară, iată ce spune despre colaborarea cu COSMETIC PLANT:

"Colaborarea cu COSMETIC PLANT mi-a oferit ocazia să cunosc oameni valoroși, dedicați ca și mine misiunii lor, să descopăr niște produse de care realmente m-am îndrăgostit și să aflu informatii noi și prețioase, pe care le-am transmis mai departe, prin intermediul video-urilor realizate împreună. Viața mea e mai împlinită și port cu drag cu mine această experiență, căreia nu i-am pus punct, ci mă bucur de ea în fiecare zi."