Beneficiile Vitaminei C Tetra, o forma inovatoare a vitaminei C clasice.

Vitamina C, una dintre cele mai benefice vitamine, și-a demonstrat deja importanța pentru sănătatea noastră. Puține persoane știu faptul că Vitamina C este o componentă naturală a pielii sănătoase și are multiple beneficii asupra pielii noastre. Când suntem tineri, nivelul de Vitamina C din straturile superioare ale pielii (epidermă și dermă) noastre este ridicat. Însă, pe măsură ce îmbătrânim, acesta scade natural. Iar acest proces poate fi accelerat de expunerea fără protecție la razele soarelui sau de către poluare. Rezultatul este o piele lipsită de fermitate, cu un aspect îmbătrânit.

Din fericire, există soluții pentru a reduce aceste efecte negative, pentru ca pielea noastră să fie mai sănătoasă și să arate mai tânără.

Beneficiile oferite de Vitamina C pentru piele

Vitamina C poate ajuta pielea în numeroase feluri. Sunt cunoscute deja proprietățile sale de uniformizare a culorii pielii, de a-i oferi luminozitate sau de a elimina ridurile. Însă cercetătorii au arătat că Vitamina C poate de asemenea să fie un scut împotriva acțiunilor nocive venite din mediu.

Putem astfel să spunem că Vitamina C este o soluție atât pentru rezolvarea problemelor apărute cât și pentru prevenirea acestora

Pentru piele, există multe forme de Vitamina C. Toate au efect antioxidant, însă unele funcționează mult mai bine în soluții pentru îngrijirea pielii decât altele. Acidul ascorbic, de exemplu, este forma sub care poate fi găsită Vitamina C natural, în mâncare. Este de asemenea tipul de Vitamina C pentru care cercetătorii au strâns cele mai multe date în ceea ce privește efectele asupra pielii.

Știm astfel că acidul ascorbic cu un pH mai mic de 4 (2.6 - 3.2 este nivelul ideal) poate face ca pielea să arate mult mai tânără, mai fermă, eliminând în același timp petele. Mai mult, acesta poate ajuta pielea să se apere mult mai eficient împotriva radicalilor liberi și a factorilor de stres din mediu.

Alte forme ale Vitaminei C pe care cercetătorii le-au identificat ca fiind foarte pune pentru piele sunt fosfatul de ascorbil de sodiu, palmitatul de ascorbil, fosfatul de ascorbil de magneziu, sau ascorbilul glucozid.

Cercetările au demonstrat că soluțiile cu concentrație ridicată de Vitamina C (10% sau mai mult - acestea sunt de obicei găsite în tratamente) sunt eficiente și pot ajuta pielea. Astfel, indiferent de tipul pielii, pentru o piele cu aspect neuniform, o soluție cu 15% Vitamina C este ideală, aceasta ajutând la uniformizarea straturilor. Dacă petele sunt o problemă, o soluție cu 25% Vitamina C poate face minuni.

Soluțiile cu concentrație scăzută de Vitamina C pot fi de asemenea benefice. Prezente în cremele hidratante, de exemplu, acestea pot ajuta pielea în timp, datorită efectelor antioxidante și anti-îmbătrânire. Mai mult, o concentrație scăzută de Vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea efectelor anti-îmbătrânire oferite de alte ingrediente. Află mai multe despre Vitamina C pentru ten.

Vitamina C și COSMETIC PLANT

Vitamina C este prezentă în numeroase produse COSMETIC PLANT, aceasta regăsindu-se în foarte multe din ingredientele naturale pe care le folosim pentru cremele noastre. Mai mult, COSMETIC PLANT folosește pentru produsele sale un ingredient inovativ, varianta tetra a Vitaminei C clasice.

Aceasta este o formă liposolubilă, mult mai stabilă la oxidare, la temperaturi înalte sau lumină puternică, cu o rată de pătrundere de 3 ori mai mare decât a acidului ascorbic, care își menține astfel proprietățile timp îndelungat. Pentru a preveni degradarea colagenului și elastinei, din cauza radiațiilor UV, și pentru a stimula producția de colagen, vitamina C trebuie să pătrundă până în dermă.

Stratul lipidic al pielii este mult mai receptiv la substanțe solubile în grăsimi. Însă pătrunderea vitaminei C clasice prin acest strat este dificilă datorită faptului că aceasta este solubilă doar în apă. Astfel, rămâne la suprafața pielii și poate acționa doar ca un antioxidant fără a avea alte roluri.

Chiar și așa, aceasta își pierde eficiența foarte repede deoarece nu este stabilă la oxidare. Comparată cu acidul ascorbic, pro-vitamina C Tetra este capabilă să exercite un efect de contracarare a efectului radicalilor liberi mai mult timp (până la 40 ore). Acidul ascorbic elimină radicalii liberi până la 30 minute. Pro-vitamina C Tetra îmbunătățește textura pielii și stimulează activitatea celulară menținându-i integritatea în același timp.

Toamna aceasta, oferă un boost de energie tenului tău cu Fiolele SKIN BOOST Vitamin C Plus

În fiolele cu vitamina C combinația unică de ingrediente active, având la baza Vitamina C Tetra, o formă inovatoare și extrem de stabilă a vitaminei C clasice, conferă serului un efect antioxidant, energizant și revigorant ce furnizează pielii vitaminele, mineralele și electroliții necesari pentru funcționarea eficientă, în condiții optime, a celulelor dermice. 

92% ingrediente naturale,
0% parabeni, parafine, coloranți
Fără parfum
Testat dermatologic

 

Află mai multe despre produsele noastre pe bază de Vitamine C aici.