Echivalentul premiului Oscar în industria cosmetică, în portofoliul producătorului român COSMETIC PLANT din Cluj

Advertorial Adevarul.ro

Articol apărut pe Adevarul.ro in 8 noi. 2021: 

Echivalentul premiului Oscar în industria cosmetică, în portofoliul producătorului român COSMETIC PLANT din Cluj

COSMETIC PLANT, unul dintre principalii producători de cosmetice din România, care aniversează anul acesta 30 de ani de la înfiinţare, a adunat în palmaresul său nu mai puţin de 14 premii internaţionale obţinute la prestigioasa competiţie World Quality Selections, organizată de către Monde Selection, la Bruxelles, fiecare medalie de aur reprezentând echivalentul câştigării unui Oscar în industria cosmetică.

Şi anul trecut, compania a reuşit performanţa de a aduce o medalie de aur acasă, dar şi două medalii de argint, pentru inovaţiile sale. Dezvoltate în propriile laboratoare din Cluj-Napoca, produsele COSMETIC PLANT îmbină puterea plantelor cu ştiinţa, cercetarea şi inovaţia şi sunt apreciate de cei mai renumiţi experţi din domeniu.

Numele COSMETIC PLANT, compania a cărei poveste s-a născut la Cluj-Napoca, este rostit an de an pe scena celei mai prestigioase competiţii internaţionale, World Qualitity Selection, organizată de Monde Selection, fiind un deschizător de drumuri în industrie, datorită formulelor revoluţionare utilizate.

Compania clujeană participă la acest eveniment din 2012, fiind singurul producător român de cosmetice premiat cu o asemenea distincţie, pentru calitatea şi inovaţia produselor.

În 2020, COSMETIC PLANT s-a aflat din nou în lumina reflectoarelor, pe podium, unde a câştigat medalia de aur pentru serul antirid concentrat cu acid hialuronic 4D şi extract de ceai verde şi două medalii de argint pentru crema antirid revitalizantă cu Olea Vitae şi ulei de măsline organic şi pentru crema hidratantă matifiantă cu canabidiol şi pudră din orez organic din gama Fusion.

Produsele COSMETIC PLANT au fost jurizate de experţi de renume mondial

Procesul de înscriere în competiţie este extrem de riguros şi cuprinde, printre altele, o descriere amănunţită a ingredientelor, a analizelor efectuate, precum şi informaţii de la producătorii de ingrediente active.

Monde Selection reuneşte peste 80 de experţi de renume internaţional, care jurizează în funcţie de specializarea lor o categorie precisă de produse. Fiecare juriu este format din cel puţin 8 experţi, sub conducerea unui preşedinte, toţi având o experienţă profesională vastă. Specialiştii examinează cu atenţie compoziţia produselor şi confirmă dacă afirmaţiile comerciale sunt adecvate şi justificate de dovezi ştiinţifice.  

Criteriile stricte de jurizare pot fi îndeplinite doar de cele mai bune produse din industrie

Spre deosebire de alte competiţii, produsele nu sunt comparate cu altele din categoria lor, ci trec printr-o evaluare strictă care analizează calitatea lor individuală, în conformitate cu criterii precise şi variate.

Această fişă individuală poate include până la 20 de parametri diferiţi precum: analiza eficacităţii testelor clinice, analiza ingredientelor active, formularea şi tehnicile de fabricaţie, criteriile de toleranţă şi de siguranţă ale produsului, originea componentelor, concentraţiile de substanţe active folosite, nivelul de inovaţie în ceea ce priveşte tehnologia şi formularea, dar şi estetica şi designul ambalajului, aspectele senzoriale precum mirosul şi textura sau uşurinţa cu care poate fi utilizat.

„Fiecare premiu acordat de Monde Selection în cadrul competiţiei World Quality Selections ne onorează şi ne reconfirmă faptul că munca noastră este apreciată la cel mai înalt nivel. Produsele COSMETIC PLANT îndeplinesc standardele de calitate mondială şi avem o mare satisfacţie atunci când urcă pe podium şi fac auzit atât numele nostru, în calitate de brand, cât şi numele României”, a declarat Susana László, director general COSMETIC PLANT.

Anul acesta, COSMETIC PLANT pregăteşte o nouă înscriere în competiţie, cu alte produse inovatoare surpriză, aşa cum compania şi-a obişnuit deja consumatorii.

Despre COSMETIC PLANT

Cu o tradiţie de 30 de ani, COSMETIC PLANT este unul dintre cei mai importanţi producători de cosmetice din România. Compania a fost înfiinţată în 1991 la Cluj-Napoca de către farmacista Ileana Mester, iar acum este condusă de fiica ei, Susana László.

Compania este prezentă la nivel naţional în reţelele Auchan, Kaufland, Carrefour, Cora, Drogheriile DM, în magazinele naturiste din ţară şi în diverse farmacii independente. În prezent, portofoliul COSMETIC PLANT include peste 140 produse ce se pot achiziţiona şi de pe magazinul online al producătorului – www.cosmeticplant.ro.

Despre Monde Selection

Fondat în 1961, Monde Selection, concursul internaţional care răsplăteşte calitatea, are misiunea de a testa produse din diverse industrii şi de a le premia după criterii riguroase de calitate şi inovare. Juriul Monde Selection pentru produse cosmetice este format din experţi independenţi, specializaţi în cosmetologie, profesori universitari şi chimişti.