COSMETIC PLANT continuă lansările cu gama Bakuchiol, cu efect anti-aging

Articol apărut pe bursa.ro în 16 martie 2023:

COSMETIC PLANT lansează gama Bakuchiol cu efect anti-aging, care asigură o îngrijire superioară atât a tenului tânăr, ca metodă de prevenţie a apariţiei primelor riduri, cât şi a tenului matur, ca măsură de reîntinerire, conform unui comunicat remis redacţiei. Produsele antirid au cunoscut o creştere valorică de 30% în 2022, comparativ cu 2021, comerţul modern şi online-ul fiind principalele canale de desfacere pentru această categorie. Compania preconizează o creştere a segmentului anti-ageing şi pentru 2023, iar noua lansare face parte din strategia de menţinere a business-ului pe un trend ascendent.

Potrivit sursei citate, Bakuchiol-ul este un ingredient din ce în ce mai căutat în ultima perioadă, datorită efectului anti-ageing remarcabil, prin stimularea producţiei de colagen şi diminuarea semnelor de îmbătrânire, aşa cum sunt liniile fine şi ridurile. Produsele din gama BAKUCHIOL conţin Bakuchiol cu puritate de 99% - cea mai mare puritate disponibilă în produsele cosmetice -, alternativa naturală a retinolului clasic. Bakuchiol-ul are aceleaşi beneficii ca şi retinolul clasic, dar este superior din punct de vedere al tolerabilităţii deoarece este dovedit ştiinţific că nu usucă pielea, nu provoacă mâncărime, roşeaţă şi senzaţie de arsură. În plus, sub acţiunea razelor solare, nu cauzează reacţii secundare şi îşi menţine efectul, spre deosebire de retinol, care se poate folosi doar seara. Noua gamă BAKUCHIOL cuprinde 4 produse - un ser anti-ageing, o cremă pentru ochi şi două creme pentru faţă - o cremă antirid şi o cremă pentru hidratare şi fermitate.

"Lansarea gamei BAKUCHIOL este încă un demers pe care îl facem în a ţine pasul cu tendinţele şi cu nevoile consumatorilor, care au devenit din ce în ce mai preocupaţi de rutina de skin care şi sunt în căutarea unor soluţii cât mai naturale. Ingredientul vedetă din noua gamă este Bakuchiol-ul, alternativa naturală, vegetală, a binecunoscutului retinol, care aduce beneficii similare, însă cu un profil de tolerabilitate net superior. Pe lângă Bakuchiol, care are un puternic efect anti-ageing, produsele din gamă conţin un mix de ingrediente puternice, cu efect dovedit de reducere a ridurilor, de lifting, de creştere a fermităţii, netezire a pielii, reducere a porilor şi creştere a hidratării, pentru trecerea de la un ten obosit şi lipsit de vitalitate, la un ten cu aspect îngrijit şi sănătos. Pe lângă două creme pentru faţă şi o cremă pentru ochi, deoarece serurile au marcat o creştere importantă în portofoliul nostru, de 33% în valoare în 2022, comparativ cu anul trecut, am inclus în gama BAKUCHIOL şi serul Anti-Ageing Elixir, consumatorii manifestând un interes tot mai mare pentru acest tip de produs.", a declarat Margareta Carp, Marketing Manager COSMETIC PLANT.

Bakuchiol-ul se extrage din seminţele plantei Psoralea Corylifolia, cunoscută sub demunirea de Babchi. Este fotostabil, nu este fototoxic, astfel că se poate utiliza şi în produsele de zi, care presupun expunerea la lumină. Reprezintă o alternativă naturală pentru persoanele cu pielea sensibilă şi reactivă sau pentru cele care nu vor să experimenteze efectele secundare ale retinolului. Cele mai frecvente întrebuinţări ale Bakuchiol-ului sunt ca activ antiîmbătrânire şi în tratarea acneei. În acnee, este folosit pentru efectul antibacterian, antiinflamator şi de reducere a sebumului.

Gama BAKUCHIOL este formată din Anti-Ageing Elixir Serum cu Bakuchiol şi peptide, Magic Eye Cream cu Bakuchiol şi cafeină, Wrinkle Repair Cream cu Bakuchiol şi celule stem din plante şi Hydra & Firming Cream cu Bakuchiol şi acid hialuronic.

Toate produsele din gama BAKUCHIOL sunt acum disponibile pe https://cosmeticplant.ro/, iar în curând vor fi şi pe rafturile magazinelor din comerţul modern, precum şi în farmacii şi magazine naturiste, se menţionează în comunicat.